in

Ускоро ново дечје игралиште у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА –

У Сремској Митровици је почела велика акција уређења “урбаних џепова”, паркова и игралишта, како је својевремено и најавио председник Скупштине града Владимир Павловић. Павловићева иницијатива одмах је наишла на подршку грађана, младих, волонтера, радника у јавним предузећима. “Срем гас” је међу првима са Канцеларијом за младе понудио помоћ да се уреди простор у центру града, на тргу Војвођанских бригада где ће ускоро нићи ново, модерно дечије игралиште.

Волонтери, али и радници “Срем гаса” су на истом задатку. Да помало запуштен простор у центру града, на тргу Војвођанских бригада који се до сада није довољно користио учине лепшим и функционалнијим.

Циљ оваквих пројеката је активација локалног становништва, подизање нивоа свести о њиховој улози у очувању и унапређењу животне средине, кажу из ресорне Канцеларије за младе.

И кроз ову активност град Сремска Митровица, још једном је показао колику важност придаје младима, али и да без сарадње са јавним предузећима као и целокупном заједницом, реализација пројекта не би била могућа.

Заједничке иницијативе су увек значајне. После ове локације радови ће се изводити и на више других на подручју града у насељу Деканац, затим Старом мосту и у насељу Мала Босна. Овакав и слични пројекти недвосмислено доприносе урбанизацији града, а да би се успесно спроводили и у будућности неопходно је, поред иницијативе надлежних, да се тој иницијативи одазове и свако од нас.