in

Uspešno lokalizovan i ugašen požar na gradskoj deponiji na Klisi

Uspešno lokalizovan i ugašen požar na gradskoj deponiji na Klisi

Na lokalizaciji i gašenju požara učestvovali su novosadski vatrogasci, radnici javno-komunalnih preduzeća “Čistoća”, “Put” i “Vodovod i kanalizacija”, kao i inspektori Uprave za inspekcijske poslove i drugi nadležni organi i institucije koji su požar lokalizovali oko 2.40 sati jutros, uspešnom i brzom reakcijom.

Otežavajuća okolnost u gašenju požara bio je jak vetar koji je konstantno duvao i širio plamen na okolno rastinje, a dim koji se širio kretao se suprotno od pravca grada.

Imajući u vidu da je vatrom zahvaćeno polje pokriveno zemljom i inertnim materijalom, najviše je gorelo rastinje, i nije bilo opasnosti od širenja požara niti opasnih materija koje su bile produkt sagorevanja. Vatra nije zahvatila polja na kojima se trenutno odlaže otpad, što je olakšalo gašenje požara.

Uzrok nastanka požara se još uvek utvrđuje, ali je evidentno da vremenske prilike u čitavoj zemlji pogoduju nastanku požara.

Grad Novi Sad je još jednom pokazao da je spreman da sa svojim javnim i javno-komunalnim preduzećima i vatrogasnom službom brzo reaguje i spreči širenje bilo kakve opasnosti po građane.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /