in

Успорен саобраћај код Бубањ Потока, ма Хоргошу се чека дуже од 60 минута

На ауто путу Е-75, петља Ниш Југ-петља Мерошина, до 1. августа изводе се радови на појачаном одржавању моста преко Јужне Мораве (Моравски мост), уз затварање претицајне саобраћајне траке из смера Лесковца ка Нишу.

Саобраћај се одвија возном и зауставном саобраћајном траком.

На ауто-путу Е-75, петља Појате – петља Параћин, до 15. јула због радова на реконструкцији коловоза, за саобраћај затворена лева коловозна трака, смер Ниш – Београд.

Саобраћај се одвија двосмерно десном коловозном траком, смер Београд – Ниш.

На ауто-путу Е-75, петља Бешка – петља Нови Бановци, у смеру Нови Сад-Београд, до 7. јула у току светлог дела дана – радови у склопу редовног одржавања на кошењу разделног појаса, уз затварање претицајне траке у дужини од 5км у смеру извођења радова.

Кнић – Мрчајевци, до 15. септембра због радова на мосту преко Бресничког потока, саобраћај се одвија уз наизменично пропуштање возила.

Лесковац (Братмиловце) – Лесковац (Горње Стопање), од раскрснице Булевар ослобођења са улицама Косте Стаменковића и Војводе Мишића до раскрснице Булевара ослобођења са улицама Николе Скобаљића и Цара Лазара – данас, од 18 до 24 часова измењен режим саобраћаја због одржавања приредбе “Лесковачки летњи фестивал 2022”.

Саобраћај се одвија према постављеној привременој саобраћајној сигнализацији.

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

На Хоргошу попуњена међузона, чека се дуже од 60 минута

На граничним прелазима путничка возила најдуже чекају на улазак у Србију преко Хоргоша где уз 60 минута за улазак треба додати и време проведено у зони између две границе која је попуњена, преноси АМСС извештај Граничне полиције.

На прелазу Градина чека се 60 минута за излазак из Србије, а на Прешеву појачан је интензитет на уласку и изласку, па се чека 30 минута.

Савет је да се користи алтернативни прелаз Прохор Пчињски.

На прелазу Гостун на изласку из Србије путничка возила чекају пола сата, као и на уласку у Србију преко прелаза Јабука.