in

Увођење “Pet Friendly” сертификата и у Војводини (АУДИО)

НОВИ САД –

Путовање са кућним љубимцима један је од најпопуларнијих и најсавременијих трендова у светском туризму. Популарност расте и у нашој земљи, те је неопходна дефиниција социјалних и економских норми, да би се искористио потенцијал пет френдли туризма, поручено је у Туристичкој организацији Војводине, поводом стандардизације пет услуга. Увођење пет френдли сертификата ће, наглашавају стручњаци, унапредити целокупну војвођанску туристичку понуду.

протеза, пас, куца, куцни, љубимац

Први пут у Војводини уводе се пет френдли сертификати за угоститељске објекте, каже директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић, додајући да ће то знатно унапредити покрајински туризам.

Многим власницима кућни љубимци су попут чланова породице, те ће, на тај начин, њихово путовање бити олакшано.

Након пандемије вируса корона, пет френдли туризам је све популарнији, а све више угоститеља нуди и ту врсту пријема, каже представница фирме Pet travel advisor Андреа Младин. Осим што је развој те гране туризма веома важан за целокупан војвођански туризам, он омогућава и слободније кретање свим грађанима, каже Младин.

Ради промоције тих услуга, отворен је и портал www.pettraveladvisor.com.

Ова година је једна од најуспешнијих када је реч о туризму у нашој земљи, каже покрајински секретар за туризам Ненад Иванишевић, додајући да ће се стандардизацијом и промоцијом тих услуга, наша туристичка позиција у свету знатно побољшати.

Том приликом, уз подршку Покрајинске Владе, промовисан је и елаборат о стандардизацији и сертификацији тих пет френдли услуга у Војводини, као и о светској пракси када је реч о тој грани туризма.