in

Vadilica za drveće premestila tri kavkaska bresta u Pančevačkoj ulici

NOVI SAD –

Uz pomoć kamionca vadilice, radnici JKP “Gradsko zelenilo” presadili su tri stabla kavkaskog bresta u Pančevačkoj ulici. Stabla su presađena zato što se nalaze na budućoj trasi toplovoda, i premeštanjem unutar stambenog bloka u Pančevačkoj ulici, biće sačuvana od uklanjanja.

“Mašina za presađivanje od novembra prošle godine neprestano radi na presađivanju velikih stabala širom grada. Do sada je presađeno više od 120 sadnica na više lokacija u gradu. Osim što omogućava očuvanje velikog drveća, vadilica pomaže da se ono lakše primi, jer se drvo vadi zajedno sa zemljom u kojoj je odrastalo i presađuje se u rupu idealnih dimenzija, koju takođe pravi mašina za presađivanje. Zahvaljujući tome, moguće je izvršiti presadnju u bilo koje doba godine. Mašina nam pomaže da sačuvamo drveće i omogućimo da grad ostane prijatan za život, a da se u isto vreme nesmetano realizuju izuzetno važni infrastrukturni projekti, koji su neophodni za dalji razvoj” kaže Danijela Andrić, pomoćnik direktor za projektovanje, podizanje, održavanje i proizvodnju zelenila u Gradskom zelenilu.

Pored toga, nastavljeno je košenje trave širom grada.

U Maksima Gorkog i Šafarikovoj u toku su radovi na orezivanju i okopavanju žive ograde i okopavanju i plevljenju cveća.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /