in

Вечерас почиње “Блоксток” фестивал (АУДИО)

“Блоксток од свог оснивања подржава младе и неафирмисане извођаче, пружајући им прилику да наступе пред великим аудиторијумом. Након спроведеног конкурса, одлучено је да ће Фестивал оба дана отвара по један млад, ауторски бенд. Важно нам је било да бендови који се пријаве на конкурс имају своју, ауторску музику, да су из Новог Сада и да ниједан члан није старији од 30 година, а таквих је пријава било јако много ове године”, каже један од организатора фестивала Марко Танчик.

Тако ће прво вече Фестивал отворити бенд Неон, новосадски бенд који активно ради већ 3 године. Звук групе се заснива на хард року осамдесетих, са малим примесама готике, али и џеза и блуза. Бенд чине чланови који већ дуго свирају у новосадским бендовима, а овај бенд је био логичан след догађаја у музичким животима чланова, јер су ван бенда дугогодишњи пријатељи, али и велики заљубљеници у музику.

“Блоксток, као најважнији новосадски фестивал, који заправо негује алтернативну културу Новог Сада, има посебно место у нашим срцима. Свако од нас из бенда је редовно посећивао фестивал, а поједини су имали ту част и да свирају на њему. Пошто наш бенд сад ради неколико година активно, али из сенке, јер никад није био добар моменат да се представимо, тај конкурс је наишао као поручен. Схватили смо да нема бољег места да се покажемо, него на нашем омиљеном фестивалу“, каже Владимир Мијатовић, члан бенда.

Друго вече, Фестивал ће отворити Прљава Фреквенција, бенд сачињен од пет младића окупљених око исте идеје. Спремни и одлучни да сваки тренутак свог слободног времена посвете стварању музике. Себе сврставају у корпус модерних алтернативних рокенрол састава, изразите енергије и бунтовности коју несумњиво показују на наступима.

“Разлог зашто смо се пријавили на овогодишњи “Блоксток” је вишеслојан. Сви у бенду смо такорећи деца “Блоксток-а”, од малена одрасли на свиркама. Када се указала прилика да покажемо шта знамо, нисмо могли да је пропустимо. Радујемо се наступу на великој бини раме уз раме са бендовима уз које смо одрасли. Наступ на овако култном фестивалу за нас представља огромно усхићење, остварење дечачких снова и битну прилику да се представимо и покажемо шта знамо широј публици“, објашњава Радован Максимовић, из Прљаве фреквенције.

блоксток, 1

Хедлајнери су свакако касније током вечери. Када је о првој вечери реч то су свакако новосадски Love huntersi, док вече затвара бенд Atheist rap који је на фестивалу наступио и 2018. године. Друге вечери ће Блоксток публика чути и Гриву, али и апсолутно регионалне звезде Ритам нереда.

Сем тога посетиоце очекује и својеврсни специјалитет Блокстока, ревија моториста која се сваке године организује у сарадњи са “Мото унијом Војводине“.

Улаз се на наплаћује на оба дана Фестивала, а комплетна сатница је на друштвеним мрежама Фестивала.

Шта посетиоце очекује данас и сутра сазнајемо из разговора за Радио Нови Сад са једним од организатора фестивала Марком Танчиком.