in

Ветеринарска станица у Хемијској школи у Суботици

За било какав преглед, контролу или другу врсту ветеринарске интервенције, власници љубимаца ће ускоро моћи да посете и ветеринарску станицу у Хемијско-технолошкој школи у Суботици.

Ту ће добити услугу, као у било којој другој ветеринарској амбуланти, али ће она у исто време бити и место где ће будући ветеринарски техничари спроводити практичну наставу.

Значајан део наставних средстава за саму амбуланту је школа већ обезбедила.

„Мислим да смо у претходном периоду близу три милиона динара имали на располагању за опремање једне такве ветеринарске станице и мислим да ће то бити одлична ствар. У Суботици се коначно школује ветеринар, који никада раније није био у понуди суботичких школа. Увек су наша деца морала нагде да путују, а сада не морају. Школују се у нашем граду, и то на, могу слободно да кажем, једном завидном нивоу“, објашњава Никола Матковић, директор Хемијско-технолошке школе Суботица.

У Хемијско-технолошкој школи је иначе ветеринарски техничар, као нови образовни профил, уведен пре две године.

За саму станицу ће бити реконструисан један објекат у оквиру школе, а Матковић се посебно захваљује градоначелнику Суботице Стевану Бакићу, који је препознао значај једне такве инвестиције.

„Градска управа заиста има курс који је усмерен ка унапређивању образовања и тенденцији да Суботица постане регионални образовни центар, макар на средњошколском нивоу, што је од изузетног значаја за локалну заједницу. Планира се формирање две тренинг центра у Суботици, и то је заиста посебан квалитет образовања у нашем граду“, додаје Матковић.

За изградњу ветеринарске станице је обезбеђено близу 15 милиона динара. Министарство просвете је издвојило 8 милиона, док је остатак обезбеђен у градском буџету.