in

“Veverica” istražuje vremensku prognozu na RTV-u

NOVI SAD –

Radio-televizija Vojvodine srdačno je dočekala mališane iz vrtića „Veverica” iz Novog Sada, kao deo projekta „Kap po kap”. Ovaj projekat ima za cilj da deci pruži uvid u procese izrade i emitovanja vremenske prognoze.

Tokom posete RTV-u, deca su sa velikom pažnjom pratila kako se svaka kap kiše i svaki sunčev zrak na velikom ekranu TV studija pretvaraju u vremensku prognozu koju svakodnevno gledamo. Njihovo interesovanje i oduševljenje bili su značajni, dok su postavljali pitanja i pažljivo slušali svaku reč prezenterke vremenske prognoze RTV-a, Sanje Knežević.

“Ovaj vid saradnje sa obrazovnim institucijama i Radio-televizijom Vojvodine predstavlja inspirativno putovanje gde se uvek susreću edukativni elementi i zabava. Nama koji smo ispred kamera, to dosta znači”, izjavila je Sanja dok je pokazivala deci sve tajne pripreme i izveštavanja o dnevnim vremenskim uslovima.

Ova poseta pružila je deci uvid u svet medija, ali je i podstakla maštu i kreativnost.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /