in

“Vežbaj sa mnom pod kišobranom za sve“, Dani autizma u Novom Sadu (AUDIO)

NOVI SAD –

Novi Sad organizuje raznovrsne programe za osobe sa autizmom kako bi se oni aktivno uključili u društvo. Ta podrška neće izostati ni u narednom periodu, rečeno je u centru Novog Sada uoči akcije “Vežbaj sa mnom pod kišobranom za sve“, koju u okviru “Dana autizma“ realizuje Škola za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović.

novi, sad, trg, slobode, centar, ljudi, novosadjani, setnja, 10

Manifestacija “Dana autizma“ koji se ove godine organizuju po dvadeseti put, ima za cilj da deca, mladi i stari sa autizmom pokažu svoje umeće u raznovrsnim oblastima. Ta manifestacija se organizuje i kako bi se skrenula pažnja javnosti na programe škole “Milan Petrović”, namenje osobama sa autizmom, i na probleme sa kojima se susreću osobe sa autizmom u svakodnevnom životu, rekla je koordinatorka Dnevnog boravka za osobe sa autizmom u okviru škole “Milan Petrović” Danijela Tamaš.

Celokupna društvena zajednica mora da razume osobe sa autizumom i pomogne im, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uoči akcije “Vežbaj sa mnom pod kišobranom za sve”.

Grad izdvaja značajan novac za programe namenjenim osobama sa autizmom koje realizuje škola “Milan Petrović“, a ta podrška neće izostati ni u narednom periodu, rekao je Đurić.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /