in

Више од 15.000 људи посетило Зоо врт на Палићу током првомајских празника

Зоолошки врт на Палићу одавно није само атракција, већ негује и образовну улогу.

Тако је један од атрактивнијих програма приказ храњења животиња, који је био један од посећенијих током првомајских празника, где су готово на сваких сат времена, код различитих врста и јединки, посетиоци могли да виде како се и чиме животиње хране, а успут да науче чиме се те животиње не хране. јер, без обзира на натписе, посетиоци неретко и сами нуде храну животињама.

„Оне добијају своје порције и више него што им је потребно за тај дан, сигурно нису гладне, једноставно када вам прилазе, исто као и људи што воле да поједу нешто што није добро за њих, тако ће и мали мајмунчић сигурно узети смоки, али од тога могу да му се покваре и зуби, може да развије дијабетес, може да настане низ проблема, а да уколико ветеринар не зна шта је конкретно проузроковало – само проузрокује још веће проблеме у лечењу те животиње“- наглашава директорка Зоолошког врта Палић Соња Мандић.

Захваљујући едукативној поставци „Види и додирни“, посетиоци су могли да виде скелете појединих животиња, јаја емуа и ноја, односно додирну кожу зебре, жирафе, вука и најмање врсте кенгура – валабија.

„Чини ми се да је баш свако ко је посетио Зоолошки врт, ушао у овај наш објекат и погледао ову изложбу. Малишани су, наравно, одушевљени животињама, мислим да ћемо за дечаке морати да смислимо нешто друго јер су сви очекивали да виде и диносауруса, што наравно, није могуће, али величина нојевог јаја или кљове су их вукле на диносауруса, тако да мислимо да је за малишане ово био баш пун погодак“ – истиче координаторка у Зоо Палић Јелена Тољагић.

Зоолошки врт на Палићу приредио је и изложбу слика суботичких сликара Елвире Кираљ, Данијеле Војнић Зелић и Мише Бороша инспирисаних флором и фауном.