in

Виши суд блокирао делић имовине Тамаре Звицер у Котору

То је за Истраживачки центар МАНС-а потврдила Марија Раковић, саветница за односе с јавношћу Вишег суда у Подгорици.

Наиме, у лист непокретности за катастарску парцелу бр. 833, површине 188м2, чије су сувласнице Петровић и Звицер, уписана је привремена мера обезбеђења. Осим тога, привремена мера уписана је и у лист непокретности 948, и то за стан Еме Петровић од 72 м2.

Тамара Звицер широј јавности постала је позната након покушаја убиства Радоја Звицера у Украјини, у мају 2020. године. Недавно, била је у жижи интересовања након што је процурела кореспонденција са апликације СКY, а коју је црногорским надлежним органима доставио Еуропол, показала да је њено име са црвене потернице Интерпола наводно скинуо Енис Баковић, бивши помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције.

Подаци Еуропола показују да је Звицер била предмет разговора између Петра Лазовића, оперативца АНБ-а/Управе полиције и сина Зорана Лазовића, дугогодишњег високог оперативца и такође бившег помоћника директора Управе полиције, и Баковића, а све у вези са отежаним уласком у Црну Гору, због наведеног обавештења Интерпола.

Са друге стране, Радоје Звицер годинама се означава као један од вођа кавачког криминалног клана, и тренутно је у бекству. Њега Специјално државно тужилаштво Црне Горе терети за криминално удруживање, убиство и планирање ликвидација, док га органи Републике Србије потражују због коришћења лажног пасоша, и за њиме је расписана међународна Интерполова потерница, пренео је портал РТЦГ.