in

Високе цене кромпира –

РУМА –

Кромпир, једна од основних намирница у готово свим домаћинствима овога пролећа је поскупео. Килограм младог кромпира на румској пијаци стаје од 250 до 300 динара, а цена по килограму за прошлогодишњи кромпир износи од 80 до 100 динара. Да ли се кромпир без обзира на поскупљење купује и даље и у којим количинама?

Према званичним подацима Републичког завода за статистику, кромпир је намирница која је највише поскупела у односу на прошлу годину. Упркос овом поскупљењу већина Румљанки купује како стари тако и млади кромпир.

Залиха белог и црвеног кромпира од прошле има. Како продавци кажу он и даље држи цену, али је свакако неизоставан при припреми готово свих јела.

Сви љубитељи сезонског поврћа свакако неће изоставити ни млади кромпир. Међутим од како се по прву пут појавио ове године на пијачним тезгама пре две недеље цена му се креће од 250-300 динара, што је у односу на раније године прилично висока цена.

Они нестрпљиви неће штедети новац да би уживали у једној од омиљених пролећних намирница. Али свеопшти утисак је да су цене високе и да можда треба мало причекати на снижења.