in

Vojvodina gitar-fest od 1. do 3. aprila u Novom Sadu

Vojvodina gitar-fest od 1. do 3. aprila u Novom Sadu

NOVI SAD –

Od 1. do 3. aprila u Novom Sadu će biti održan osamnaesti po redu međunarodni Vojvodina gitar-fest, koji organizuje Asocijacija gitarista Vojvodine. Kao i prethodnih godina, ovaj festival okupiće istaknute koncertne soliste na ovom instrumentu – iz Srbije i inostranstva, renomirane pedagoge i brojne poklonike gitare.

Koncertni program festivala započeće u ponedeljak 1. aprila u 19 časova u svečanoj sali Gradske kuće – solističkim resitalom beogradskog gitariste Marka Sarića, nakon kojeg će u istom prostoru nastupiti Montenegrin gitar duo iz Podgorice, čiji su članovi Goran Krivokapić i Danijel Cerović. U utorak, 2. aprila u 19 časova, u amfiteatru Muzičke škole “Isidor Bajić” održaće se koncert Viktora Đuknića, a za sredu, 3. april, u MŠ “Isidor Bajić” najavljeni su solistički koncerti pijanistkinje Julije Bal i gitariste Ognjena Grčaka.

montenegrin, gitar, duo

I ove godine, kao što je uobičajeno, u okviru festivala biće održano internacionalno Takmičenje mladih gitarista “Dr Jovan Jovičić”, za koje je ove godine prijavljen veliki broj učesnika iz cele Srbije, iz zemalja regiona, kao i iz Mađarske i Španije. Finalni nastup pobednika i svečana dodela nagrada biće priređeni u utorak, 2. aprila, sa početkom u 18 časova u amfiteatar sali MŠ “Isidor Bajić”.

Održavanje festivala podržali su Uprava za kulturu grada Novog Sada i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a pomoć ovoj manifestaciji pružili su i Muzička škola “Isidor Bajić”, RTV Vojvodine, kao i sponzori: Dunav osiguranje, francuska firma “Savarez”, SMS music i drugi.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /