in

Vrbas proslavio Dan opštine i Dan oslobođenja

“Mi odajemo počast hrabrim ljudima koji su se borili iz visokog osećaja svete dužnosti. Opština Vrbas je dostojni čuvar velikog nasleđa antifašističke borbe”, rekao je nakon polaganja venaca predsednik opštine Predrag Rojević.

On je nakon polaganja venaca na svečanoj akademiji uručio Oktobarske nagrade književniku Miroslavu Aleksiću i Horu “Bački pevači” Kulturnog centra Vrbas.

“Dan grada i Dan oslobođenja Vrbasa prilika su da nagradimo najbolje pojedince i iskažemo im dužno poštovanje, ali i da građanima podnesemo račune o radu na najvažnim projektima. Opština Vrbas više nego ikad ulaže u unapređenje uslova života svakog svog stanovika. Investira u razvoj svakog naselja. Investira u puteve, vodovod, kanalizaciju, škole, vrtiće, bolnice, domove zdravlja, dečija igrališta, sportske objekte. Samo ove godine realizovali smo investicije vredne preko 500 miliona dinara. Ulagali smo u svakom naselju, Kucuri, Zmajevu, Ravnom Selu, Bačkom Dobrom Polju, Savinom Selu i Vrbasu”, rekao je Rojević.

Prema njegovim rečima, nakon potpune rekonstrukcije vrtića “Bubica” i “Poletarac”, privode se kraju radovi na rekonstrukciji OŠ ”Svetozar Miletić”, te da će uskoro započeti radovi na rekonstrukciji vrtića “Vila” i “Livadica”.

“Radili smo mnogo. I radićemo još više. U izgradnju Doma u Ravnom Selu investirano je više od 200 miliona dinara. U potpunosti je rekonstruisan Dom zdravlja. U toku je zamena krova i krovne konstrukcije na Domu kulture u Kucuri, vredna 5,8 dinara. U saradnji s Pokrajinskom vladom, kroz investiciju od 4,2 dinara, potpuno je uređen stadion OFK Vrbas. Više od 6.000 stanovnika Kucure i Savinog Sela, posle skoro dve decenije, dobiće čistu vodu za piće. Svih 2.000 domaćinstava biće priključeno na gradski vodovod. Radovi na izgradnji cevovoda dugog 14 kilometara i gardnji bunara su pri kraju. Vrednost investicije 4.100.000 evra. Zamenjen je parket u sportskoj dvorani CFK “Drago Jovović” i rekonstruisana terasa. Rekonstrusane su ulice, izgrađeni stanovi za izbegla lica…”, istakao je Rojević.

Predsednica Skupštine opštine Vrbas Sanja Žigić istakla je da se Oktobarske nagrade dodeljuju za ostvareni rad i uspehe u stvaralaštvu.

vrbas, dan, opstine, 1

“Oktobarska nagrada predstavlja potvrdu posebnosti i posvećenosti. Priznanje za naporan rad i požrtvovanost. Svaki čovek, svaka karijera je jedinstvena, ali je sasvim sigurno da sve ovogodišnje dobitnike Oktobarskih nagrada, kao najprestižnijeg priznanja koje dodeljuje Opština Vrbas, odlikuje isto želja da kroz lična dostignuća služe opštem dobru, svom gradu, i svojim sugrađanima. I oni to rade sa nesumnjivim uspehom. Opština Vrbas će sa svoje strane nastaviti da investira u razvoj svakog naselja, svake ulice, kako bi nam svima život bio još bolji”, rekla je Žigić.

Proslavi Dana opštine prisustvovali su Brano Ćurčić, potpredsednik Pokrajinske vlade, Aleksandra Đanković i Nemanja Zavišić potpredsednici Skupštine Vojvodine, predstavnici lokalnih samouprava Subotice, Temerina, Malog Iđoša i Bača, verskih zajednica, udruženja boraca i nacionalnih saveta, kao i predstavnici bratskih opština Gedre, Erduta, Gračanice, Berana, Herceg Novog, Mojkovca i Istočne Ilidže, kao i konzul Crne Gore Nevena Ćirović.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /