in

Vrbas: Za nabavku opreme za Savetovalište za decu 1,8 miliona dinara

Vrbas: Za nabavku opreme za Savetovalište za decu 1,8 miliona dinara

VRBAS –

Opština Vrbas dobila je na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i deci 1,1 miliona dinara za unapređivanje uslova u Savetovalištu za decu Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja “Veljko Vlahović” Vrbas. Pored sredstava dobijenih od ministarstva opština je izdvojila 740.000 dinara. Svih 1,8 miliona biće upotrebljeno za kupovinu opreme za Savetovalište.

Biće nabavljeni stolovi za previjanje beba, frižider za vakcine, terapijski stol, vaga za merenje beba, visinomer sa vagom, atropometar-dužinometar za bebe, aparat za merenje saturacije, podoskop, otoskop, inhalator, ormar za lekove, otoman za pregled, refletor sa stativom, aspirator i aprata za merenje pritiska s mažetnama za decu.

Ugovor je u Ministarstvu za brigu o porodici potpisala zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić.

“U Službi za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja “Veljko Vlahović” Vrbas obavlja se veliki broj medicinskih usluga. U okviru Savetovališta za odojčad i decu u 2023. godini obavljeno je 9.228 pregleda, dok je Služba pedijatrije imala 53.769 pregleda. U školskom dispanzeru u toku prošle godine bilo je 25.722 pregleda, a u predškolskom dispanzeru 16.683 pregleda. U Savetovalištu je prošle godine obavljeno 869 ultrazvučnih pregleda. Za celu optšinu Vrbas je značajno što ćemo značajno unaprediti i osavremeniti rad ove važne zdravstvene službe”, rekla je zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /