in

Вучевић: Четврти новосадски мост до марта 2025. године

Вучевић је, гостујући у емисији “Град и ми” Радио-телевизије Војводине, рекао да је Нови Сад избио на друго место у Србији када је у питању број посета туриста.

“Наравно да бање и планински центри имају већи број ноћења, јер људи тамо одлазе на седам, десет или четрнаест дана, али Нови Сад расте у погледу броја долазака туриста, а само у мају имамо 60.000 ноћења, што је одлично за хотелијере, угоститеље, таксисте или трговце, па самим тим и за буџет грађана Новог Сада”, истакао је он.

Вучевић је објаснио да је Нови Сад дестинација на којој се туристи задржавају два-три дана, што нас сврстава у “city break” дестинације.

“У првих пет месеци ове године домаћи гости су остварили 69.000 ноћења, а странци 126.000 ноћења, што показује да људи који се баве угоститељством, превозом или трговином могу да имају наду”, наводи он.

Говорећи у графитима са словом “Z” исписаним уочи Егзит фестивала, Вучевић је рекао да су градске службе реаговале моментално и да су графити уклоњени.

“Добро је да је Егзит фестивал одлучио да ове године нема извођача чији би наступ био, можда не политички, али неки вид друштвеног активизма, што би могло да испровоцира некога. Био је осетљив тренутак и када смо славили Дан Европе 9. маја, али и Дан победе”, наводи он.

град, и, ми, 3

Градоначелник је, када је у питању сеча стабала на Шодрошу, рекао да треба раздвојити процедуралну пријаву радова због градње новог моста и политички тј. грађански активизам.

“Парцела куда иде траса моста се води као градско грађевинско земљиште, а не као зелени појас или шума, а то земљиште до сада само није приведено намени. Власник парцеле је Покрајина, а корисник су Војводинашуме, па је испала конфузија око тога што корисник није био обавештен”, објашњава он.

Вучевић додаје да, са друге стране, имамо 10-15 људи који се противе изградњи моста, који ће бити део будућег Фрушкогорског коридора.

“Бесмислено је то противљење… морају се нека стабла уклонити да би се направио мост, зато што су та стабла током времена изникла на простору које је дефинисано као градско грађевинско земљиште”, истиче он.

Како каже, грађанима који живе на Булевару Европе, Булевару Патријарха Павла, Цара Душана, Булевару Цара Лазара, Ива Андрића и 1300 каплара објашњава да тај четврти мост неће бити мост за камионе и теретни саобраћај, него мост за путничке аутомобиле, градске аутобусе и комбије, са стазом за бицикле и пешаке.

“Струка већ 70 година говори да мост треба да стоји на тој позицији… то кажу архитекте, урбанисти, инжењери, саобраћајци, стручњаци за реке и подземне воде. Овај мост ће бити спас за све Лимане, за Булевар ослобођења, јер је данас немогуће издржати притисак на Мост слободе”, објашњава он.

Вучевић истиче да ће четврти новосадски мост бити изграђен до марта 2025. године, а Фрушкогорски коридор до краја 2024. године.

“Не можемо спречавати развој града… онда ћемо се претворити у салаш. Ми морамо да се одлучимо хоћемо ли да живимо на салашима или у средњоевропском полумилионском граду. Немојмо да правимо фарсу, тако што кажемо како би да живимо на салашу, а да истовремено имамо и Егзит, Европску престоницу културе, да имамо веће плате и боље ресторане”, каже он.

Целу емисију “Град и ми” можете погледати овде