in

Vučević: Most je u GUP ucrtan pre 71 godinu – izgradnja će početi na vreme

Kako je istakao, most je u generalni urbanistički plan ucrtan pre 71 godinu i od tada svi urbanisti, arhitekte i stručnjaci su govorili da most treba da bude urađen na tom mestu.

“Istih tridesetoro ljudi pojavljuje se na svim protestima, razumeju se u ekologiju, mostove, brodogradilišta, vodoprivredu, generalne urbanističke planove i nasilnim ponašanjem pokušavaju da upravljaju razvojem grada”, rekao je Vučević.

Kako je istakao, izgradnju mosta i razvoj Novog Sada neće zaustaviti nekoliko lažnih ekologa. On je pozvao nadležne da sankcionišu vinovnike napada na novinarku Emiliju Marić i policiju.

“Svaki put posle tih protesta mi imamo povređene policajce, a od njih, bogu hvala, niko nije povređen. I ja im sad kažem, loše ste me procenili, nema povlačenja, nema predaje. Novi Sad čeka ovaj most 71 godinu, nema povlačenja, nema predaje. Nećete me uplašiti”, rekao je danas Vučević.

“Za izgradnju mosta urađena je eksproprijacija zemljišta, svi elaborati i izdate su građevinske dozvole”, naglašava Vučević, zbog čega će, kako je rekao, izgradnja početi na vreme i tokom njegovog mandata.

A koliko će biti gradonačelnik Novog Sada, zavisi od kadrovskih rešenja u budućoj Vladi. Prema njegovim rečima, u nedelju bi trebalo da bude održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke u okviru koje će se odlučivati o tome.

“Govorim pod pretpostavkom da u nedelju bude obznanjen sastav Vlade što se tiče bar SNS-a i ako ja budem deo toga onda bih u narednim danima podneo ostavku i zamolio da se održi hitno sednica Skupštine grada za izbor novog gradonačelnika”, objasnio je gradonačelnik Vučević.

“Sednici gradske skupštine prethodila bi sednica proširenog sastava novosadskog Gradskog odbora Srpske napredne stranke, u okviru koje bi se raspravljalo o potencijalnim kandidatima za novog gradonačelnika”, objasnio je Vučević.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /