in

Vučević sa komandantom Vazduhoplovnih snaga Egipta o unapređenju saradnje

Predsednik Vlade ocenio je da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje odnosa u vojno-tehničkoj i vojnoobrazovnoj saradnji, o čemu svedoči i uzlazni trend odnosa Srbije i Egipta u ovim oblastima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Podsetivši na nedavnu posetu predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija Srbiji, premijer Vučević je izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti unapređenje bilateralnih odnosa i intenziviranje političkog dijaloga.

Predsednik Vlade je izrazio duboko razočaranje zbog odluke Egipta da glasa za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

On je poručio da je Srbija opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, što predstavlja osnovni preduslov prosperiteta Zapadnog Balkana.

Ponovio je strateško opredeljenje Srbije kao vojno neutralne države, koja predstavlja pouzdanog partnera svim relevantnim akterima u domenu međunarodnih odnosa, kao i bezbednosti i odbrane.

Komandant Vazduhoplovnih snaga Egipta čestitao je premijeru Vučeviću na novoj funkciji i izrazio uverenje da će tokom njegovog mandata saradnja dve zemlje dostići viši nivo odnosa i pozvao Srbiju da učestvuje na predstojećem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme, koji se ove godine održava u Egiptu, navedeno je u saopštenju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /