in

Vučić: Bezbednost građana Srbije prioritet, sačuvaćemo zemlju u složenim okolnostima

Vučić: Bezbednost građana Srbije prioritet, sačuvaćemo zemlju u složenim okolnostima

“Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci podeljeni i biće izvršeni”, napisao je Vučić na Instagramu “buducnostsrbijeav”, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je sinoć rekao da ima više razloga zašto je sazvana sednica, da razlog za nju nije teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod.

Sednici pored Vučića koji predsedava, između ostalih, prisustvuje predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vučić je sinoć naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

Predsednik je poručio da gađani mogu da budu mirni povodom utakmice Crvena Zvezda – Zenit, koja je zakazana za danas, a koja je označena kao događaj visokog rizika, jer kako je rekao, ‘ni ptica neće moći da proleti’ i dodao da će bezbednosne službe Srbije biti nemilosrdne prema svakome ko pokuša da ugrozi bezbednost bilo kog građana.

On je naglasio da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti.

Vučić je poručio i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /