in

Vučić danas sa ministrom odbrane Francuske i predstavnicima francuskih kompanija

Nakon toga biće održan sastanak poslovnog Saveta Francuska – Srbija, na kojem će predsednik Vučić razgovarati sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International, kao i sa predstavnicima francuskih kompanija, koji su iskazali veliko interesovanje za ovaj susret.

Na ovom sastanku, prisutnima će se obratiti predsednik Vučić i predsedavajući MEDEF-a Filip Delor, koji je inače stariji potpredsednik kompanije Alstom.

Prvog dana posete Francuskoj Vučić je svečano dočekan u Palati invalida, gde je položio venac na spomen -ploču “Vernost za vernost”, posvećenu srpskim vojnicima.

Nakon toga je razgovarao sa predstavnicima kompanija Daso i EDF i imao prijem u francusko Senatu gde je razgovarao sa predsednikom Senata Žerarom Laršeom.

Posle toga Vučiću je priređen svečani doček u Jelisejskoj palati gde je najpre imao sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a onda je za srpsku delegaciju organizovana svečana večera.

Pre sastanka Vućić je poručio je večeras da je Srbija na Francusku uvek najviše računala i u Prvom i Drugom svetskom ratu, pa tako i danas kada ima neki problem, kao i da dve zemlje obeležavaju 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

“Francuska nam je oduvek bila najbliža u Evropi. Na Francusku smo najviše računali i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. I danas, kada imamo problem, kada imamo muku neku, ja želim da vam kažem da sam i lično uvek mogao da se oslonim na Vas, da Vas pozovem. Želim francuskom narodu da kažem da su retki lideri u Evropi i svetu koji žele nekoga da saslušaju, posebno one koji su manji od njih”, rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i dodao da su ekonomski odbosi neuporedivo bolji nego što su bili i da je sve više francuskih investitora.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /