in

Vučić i Kurti pozvani u Brisel, Vučić još nije doneo odluku

Vučić i Kurti pozvani u Brisel, Vučić još nije doneo odluku

“Novosti” su objavile da bi susret mogao da bude organizovan u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutru, a da će tema biti najnoviji događaji na KiM.

Ranije danas portparol EU Peter Stano izjavio je da su Vučić i Kurti pozvani da dođu u Brisel na sastanak kako bi se pronašlo “evropsko rešenje” za “najozbiljniju situaciju od 2013. godine”.

“Nadamo se da će moći da dođu veoma brzo”, rekao je Stano novinarima.

Razlog za poziv na sastanak je “hitnost situacije da bi se našlo evropsko rešenje”, dodao je Stano.

“Nadamo se da će moći da dođu veoma brzo, da bismo mogli da rešimo to pitanje, pre 21. novembra, a ne posle, kao što je i rekao visoki predstavnik EU” za spoljnu politiku Žozep Borelj, izjavio je Stano.

EU ne komentariše “napise u medijima”

Portparol visokog predstavnika EU Borelja ponovio je da EU nastavlja svoj posrednički rad da bi se “došlo do evropskog ponašanja koje vodi u evropsko rešenje”.

Odgovarajući na pitanje novinara o špekulacijama u prištinskim medijima da postoji dogovor između Beograda i Prištine oko registarskih tablica, što je Beograd demantovao, Stano je kazao da su “špekulacije kontraproduktivne”.
EU ne komentariše “napise u medijima kao ni interne procese koji se vode na radnom nivou, to su diplomatski procesi koji se odvijaju iza zatvorenih vrata”, rekao je Stano.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /