in

Вучић и Селаковић честитали Дан независности САД

“Срећан Дан независности народу САД и председнику, са најлепшим жељама за радостан и просперитетан празник”, навео је Вучић на Твитеру.

“Нико, нарочито сада, не би требало да заборави оснивачки концепт на који овај датум у вашој историји и даље указује – да свако има неприкосновено право на слободу и једнакост”, навео је председник у честитки поводом националног празника САД.

Дан независности обележава се у знак сећања на 4. јул 1776. године када је у Филаделфији објављена Декларација о независности.

Министар спољних послова Никола Селаковић упутио је честитку државном секретару САД Ентонију Блинкену поводом Дана независности САД, у којој је пожелео напредак и благостање америчкој држави и народу.

“Желим да изразим уверење да ће свеукупни односи наше две земље наставити успешно да напредују у свом областима од обостраног значаја и у духу традиционалног пријатељства и обостраног разумевања, на шта нас обавезује значајан јубилеј који смо са поносом обележили прошле године – 140 година од успостављања дипломатских односа”, навео је Селаковић у честитки.

селаковић

Шеф српске дипломатије је захвалио на континуираној подршци САД наставку дијалога Београда и Приштине, европском путу Србије, као и подршци нашем залагању за очување мира и стабилности у региону западног Балкана, саопштено је из Министарства спољних послова.

Селаковић је навео да је уверен да ће јачање економских веза које су, сматра, најперспективнији сегмент наших односа, бити додатни мотив за продубљивање свих облика сарадње.

“У ишчекивању прилике да разменимо мишљења о даљим модалитетима за зближавање веза наша два народа, примите изразе мог високог уважавања”, наводи се у честитки шефа српске дипломатије.

Дан независности обележава се у знак сећања на 4. јул 1776. године када је у Филаделфији објављена Декларација о независности.