in

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Grčke

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Grčke

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Grčke Jorgosa Diakofotakisa i zahvalio mu na posebnom doprinosu koji je, tokom ambasadorskog mandata, dao odnosima dveju zemalja.

Predsednik Vučić je ambasadoru Diakofotakisu izrazio zahvalnost na podršci Grčke evropskom putu Srbije, kao i na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i pomoći u zaštiti suštinskih državnih i nacionalnih interesa.

On je naglasio da Grčka uživa veliko poštovanje srpskog naroda, čije vekovne veze i prijateljstvo sa grčkim narodom odlikuju bliskost i čvrstina, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ambasador Diakofotakis su izrazili nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da u narednom periodu bude povećana ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i da ojačaju saobraćajne i veze u oblasti energetike.

Predsednik Vučić je ambasadoru Diakofotakisu poželeo mnogo uspeha na novoj odgovornoj dužnosti u diplomatskoj službi.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /