in

Vučić s predsednikom Senata Francuske Laršeom o jačanju bilateralnih odnosa

“Hvala na izuzetno lepom dočeku predsedniku francuskog Senata Žeraru Laršeu sa kojim sam razgovarao o unapređenju srpsko-francuskih odnosa, evropskom putu naše zemlje, regionalnim i globalnim pitanjima”, napisao je predsednik Srbije na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” posle sastanka sa predsednikom gornjeg doma francuskog parlamenta.

Vučić je naglasio da Srbija i Francuska nastavljaju da intenzivno jačaju strateško partnerstvo i saradnju utemeljenu na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju.

Vučić boravi u poseti Francuskoj na poziv predsednika Makrona.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića.

Predsednik Vučić je ranije prisustvovao smotri stroja, zajedno sa predsednikom Senata Laršom.

vucic, pariz, senat, docek

Posle sastanka u Senatu, predsednika Vučića imaće susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom od 20 časova u Jelisejskoj palati, kada se očekuje i zajednička konferencija za medije Vučića i Makrona.

Vučić je u zvaničnu posetu Francuskoj stigao na poziv Makrona, a počeo ju je posetom Domu invalida gde mu je priređen svečani doček uz intoniranje himni dve zemlje.

Nakon toga srpska delegacija je imala odvojene sastanke sa francuskom kompanijama “Daso” i EDF sa kojom je potpisan memorandum o razumevanju.

Nakon toga Vučić je razgovarao sa troje mladih nuklearnih stručnjaka koji se školuju i rade u Francuskoj i koji su izjavili da u Francuskoj, kao jednoj od najvećih nuklearnih sila, sakupljaju znanje koje bi jednog dana mogli da donesu u Srbiju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /