in

Vučić sa Micotakisom o Kosovu i Metohiji: Izazovna vremena su pred nama

Vučić sa Micotakisom o Kosovu i Metohiji: Izazovna vremena su pred nama

“Hvala dragom prijatelju Kirjakosu Micotakisu na srdačnom dočeku. Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, svim temama od značaja, ne samo za naše zemlje, već i za ceo region.

Još jednom sam zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na svom putu ka EU, a pričali smo i o energetskoj situaciji, kao i međusobnoj podršci tokom izazovnih vremena koja su pred nama”, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav uz fotografiju susreta.

Grčki premijer naveo je da je sa predsednikom Srbije detaljno razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o regionalnom razvoju i još bližoj saradnji.

“Večera sa prijateljem Aleksandrom Vučićem u Atini. Imali smo priliku da razgovaramo detaljno o našim bilateralnim odnosima, regionalnom razvoju i o načinima kako možemo bliže da sarađujemo u ovom teškom periodu za sve, o ratu u Ukrajini i energetskoj krizi”, naveo je grčki premijer na Tviteru.

“Da budem pomalo ličan, poseta Atini mi je svakako draža, od one koja dolazi posle nje…”, napisao je Vučić pred sastanak, aludirajući na sastanak u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, na koji je pozvala EU.

Danas je portparol EU Peter Stano izjavio da su Vučić i Kurti pozvani da dođu u Brisel na sastanak, kako bi se pronašlo “evropsko rešenje” za “najozbiljniju situaciju od 2013. godine”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /