in

Vučić: Srbija zahvalna Angoli na principijelnom stavu o Kosovu i Metohiji

Vučić: Srbija zahvalna Angoli na principijelnom stavu o Kosovu i Metohiji

“Srbija ostaje posvećena negovanju dobrih odnosa sa prijateljskim zemljama, koje smo tokom istorije dugo gradili kroz međusobno uvažavanje i razumevanje i u najtežim vremenima”, istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika. Ministar Laborinjo je rekao da u Angoli pomno prate situaciju u našem regionu i preneo da će uvek podržavati Srbiju po pitanju KiM.

Laborinjo je Vučiću preneo pozdrave i uručio poruku predsednika Lourensa, sa željom da odnosi dveju zemalja dobiju novi impuls.

Uzvrativši pozdrave, Vučić je izrazio nadu da će predsednik Lourenso uskoro posetiti Srbiju.

Posebna tema razgovora bile su aktivnosti u okviru obeležavanja 100. godišnjice rođenja prvog predsednika Angole Agostina Neta, koji je u Srbiji poštovan kao istorijska ličnost koja simbolizuje duh borbe za slobodu i nezavisnost, vrednosti koje predstavljaju temelj i naše zemlje.

Sagovornici su se saglasili da postoji obostrani interes za unapređenje nedovoljno razvijene ekonomske saradnje, kao i drugih vidova saradnje.

Predsednik je poručio da ga posebno raduje što je, u okviru posvećenosti Srbije daljem jačanju saradnje u oblasti prosvete, u toku prijavljivanje studenata iz Angole za projekat “Svet u Srbiji 2022/23”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /