in

Vučić u poseti Raškom okrugu

Vučić u poseti Raškom okrugu

Projekat će biti realizovan u dve faze. U prvoj biće građena zgrada Odeljenja za psihijatriju i novi hiruški blok a postojeći će biti rekonstruisan.

Takođe, biće građena i internistička zgrada kao i nove zgrade dečijeg i infektivnog odeljenja. U drugoj fazi projekta biće potpuno rekonstruisan Dom zdravlja.

Vučić će potom obići seosko turističko domaćinstvo “Toplina duše” u Raški, a na kraju posete Raškom okrugu obratiće se građanima u Sportskom centru “Ibar” u Kraljevu.

Vučić: U Opštu bolnicu ulažemo 64 miliona evra, prerašće u KBC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Novom Pazaru ozvaničio početak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u koju će biti uloženo 64 miliona evra, a koja će, kako je rekao, prerasti u Kliničko bolnički centar.

“Ovde ulažemo 44 miliona evra samo u ovaj objekat, plus još najmanje 20 miliona u opremu. Ukupno 64 miliona, da imate u vidu, to je sedam ili osam miliona više nego što je uloženo u KBC Niš”, rekao je predsednik i naglasio da nije došao u Novi Pazar da se dodvori, jer zna da će srca Bošnjaka teško osvojiti, već da pokaže poštovanje i rezultate.

vucic,, novi, pazar

On je rekao da će ova bolnica biti preimenovana u KBC i naglasio da će dobiti dozvolu za to pre otvaranja.

“Došao sam da pokažem nešto važnije od svega toga, a to su rezultati i ono šta će neko moći da ostavi kada prođe mandat”, istakao je Vučić.

On je prvo uputo izvinjenje Bošnjacima i muslimanima što u vreme Ramazanskog posta organizuju ovu manifestaciju, ali da želi da se posao završi što je moguće pre i svima njima poručio “Ramazan šerif mubarek olsun”.

Predsednik je svima poželo mira i blagostanja da čuvaju svoju veru i da budu svoji na svojim ognjištima, a pravoslavnim vernicima poželeo srećan predstojeći Vaskrs.

Dodao je da je veoma ponosan kada ovde vidi zajedno muftiju i igumana,

jer “samo u miru i poštovanju, razumevanju i prihvatanju toga kao naše prednosti, možemo da napredujemo”.

Vučić je podsetio da je posle mnogo decenija asfaltiran put do Sopoćana, i dodao da će biti uloženo i u motel i u sam manastir još 50 miliona.

“Uložićemo i 50 miliona u velelepnu Altun Alem džamiju kojom se ponosimo, bez obzira koje vere bili”, rekao je Vučić i dodao:

“Danas sam kao što sam nedavno odnosio i mali lični prilog za Sopoćane ako mi muftija dozvoli ostavio bih i za Altun Alem džamiju.

Važno je da predsednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u zemlji žive i da su svi jednaki”.

338742865, 948651916313567, 8776049750138652471, n

Velika nervoza u svetu, predstoji jedno od najtežih proleća

Predsednik Srbije izjavio je  povodom rata u Ukrajini, da je situacija u svetu još mnogo komplikovanija nego što se to misli, kao i da predstoji jedno od najtežih proleća u političkom, ali i vojnom smislu.

On je tako odgovorio na pitanje novinara u Novom Pazaru da prokomentariše to što je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da Zapad jača vojnu silu u Poljskoj, kao i da planira invaziju na Belorusiju, ali i da bi postavljanje nuklearnog oružja u Belorusiji moglo da zaštiti njegovu zemlju.

“Situacija je još mnogo komplikovanija i vidi se da je svuda velika nervoza. Lukašenko je rekao neke stvari za koje nisam siguran da bi bili oduševljeni ni u Moskvi, a za ovo drugo nisam siguran da su zadovoljni na Zapadu. Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima. Pogledajte izjavu predsednika Kine Sija, koji je uz Bajdena možda najmoćniji čovek na svetu, u kojoj kaže da njegova zemlja mora da bude pripremljena za rat. Kada sve to složite onda vam je jasno da nam predstoji jedno od najtežih proleća ne samo u političkom već i vojničkom smislu”, rekao je Vučić.

Istakao je da bi u toj situaciji Srbija trebalo sebe da gleda i čuva, dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima i dodatnim ulaganjima i rastom BDP.

“Da to pokušamo, da to bude naš odgovor”, poručio je Vučić.

Vučić obišao etno selo i muzej “Toplina duše” u Pavlici kod Raške

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru posete Raškom okrugu obišao selo Pavlica, kao i etno selo i muzej “Toplina duše”.

Vučića je ispred etno sela dočekao vlasnik i domaćin etno sela Zoran Košanin i stanovnici Pavlice, a sa predsednikom su u obilasku i ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar turizma i omladine Husein Memić.

Seosko turističko domaćinstvo “Toplina Duše” nalazi se u selu Pavlica, na oko sedam kilometara od Raške.

Sastoji se od porodične kuće, mini zoo vrta i etno muzeja koji čini 11 objekata, starih brvnara sa različitim motivima.

Među njima se izdvajaju vodenica sa vodeničkim točkom i žrvnjom, bačija (mlekar), kovačka radionica sa kovačkim mehom, soba sa krevetima i slamaricom, stolarska radionica, nadstrešnica od delova salaša i drugo.

Sve brvnare su u svom izvornom obliku, ukrašene predmetima karakterističnim za konkretan objekat, dok porodična kuća služi za smeštaj gostiju.

Uoči posete, Košanin je za Tanjug izjavio da je predsednikova poseta etno selu svojevrstan “vetar u leđa” i dodao da je ubeđen da će pomoći da za ovaj turistički objekat čuje veliki broj ljudi.

Vučić je posetu Raškom okrugu započeo u Novom Pazaru gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice Novi Pazar.

Planirano je da, Vučić posetu Raškoj oblasti završi u Kraljevu gde će se u Sportskom centru Ibar obratiti građanima.

Vučić: Obnovićemo sve tri škole u Raškoj, bolji put do manastira Pavlica…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas tokom posete selu Pavlica da će država obnoviti sve tri škole u Raški i uraditi sportsku halu, kao i da će taj kraj dobiti bolji put do manastira Pavlica.

“U Raški, sve tri škole ćemo da radimo obnovu, što je oko 2,5 miliona evra. Uradićemo i ono što smo obećali oko sportske hale”, rekao je Vučić tokom obilaska etno sela i muzeja “Toplina duše”.

Vučić je u razgovoru sa meštanima rekao da zna koliko imaju problema sa vodom i oko Kopaonika, ali da će država uraditi sve što može da im pomogne, kao i da imaju bolje okolne puteve.

Meštani su zatražili da li bi država mogla da napravi muzej Prvog svetskog rata zbog Milunke Savić.

“To moramo da uradimo, za to nam je verovatno i najmanje para potrebno”, dodao je Vučić.

Vučić je nazdravio sa domaćinom Zoranom Košaninom i istakao da je veoma lepo u tom kraju, ali da treba još dosta ulagati u razvoj turizma.

Domaćin je rekao da je dobio u dva navrata subvencije od države, bespovratno 270.000 i 500.000 dinara.

Kada je nazdravio sa predsednikom, poželeo mu je da uspešno vodi državu.

Vučić je u šali rekao da je on samo formalno predsednik, pošto je pravi predsednik direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, pošto gde god ode svi najviše traže puteve.

“Sve interesuju samo putevi, a ja samo dođem da zapišem”, dodao je Vučić.

Seosko turističko domaćinstvo “Toplina Duše” nalazi se u selu Pavlica, na oko sedam kilometara od Raške.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /