in

Вучић: Уложићемо у обнову путева Ивањице, Ариља, Пожеге и Косјерића

Председника Вучића су дочекали власници фирме и запослени, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, председник општине Ивањица Момчило Митровић, председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић…

Председник је најавио да ће држава уложити значајан новац у обнову локалних и регионалних путева на територији општина Ивањица, Ариље, Пожега и Косјерић.

“Колико видим, путеви су вам све”, рекао је Вучић током обиласка породичне фирме за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа “Флорива” у селу Радаљево код Ивањице.

Вучић је додао да је његов посао да разговара са свим грађанима и да ни не зна, када му неко прилази на улици, за кога је тај политички опредељен.

“Даћемо значајне паре, највеће паре до сад за Ивањицу, али морамо да видимо и за Ариље, Пожегу и Косјерић, за све читири опшитне, да поправимо локалне и регионалне путеве”, рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће данас обићи и Голију која је туристички све интересантнија, како би видео да ли држава може ту нешто да помогне и уложи.

Вучић је подсетио да ће кроз Ивањицу проћи аутопут ка Црној Гори и додао да је деоница Ивањица – Сјеница најтежа деоница, тежа од деонице Дуга Пољана – Бољаре на граници са Црном Гором.

“Сада се мучимо са градњом тунела Муњино брдо (на деоници Прељина – Пожега), због компликоване геодезија у тунелу”, навео је Вучић.

Председник Асоцијације производаца малина и купина у Србији Добривоје Радовић Вучићу је уручио захвалницу у име малинара зато што је, како је рекао, држава испунила све што је обећала малинарима.

Радовић је казао да је Ивањица добила 250 трактора са механизацијом, минерално ђубриво и друго.

Председник је узвратио да зна да посао са малинама није лак, и да малинари никад нису задовољни ценом, али да је она сада таква да би било срамота рећи да није добра цена малине.

Признао је да када је био млађи, никако није волео да једе малине, али да их је са годинама заволео, те да би сада “само њих јео”.

“Што би рекли, свако је у младости био левичар, а после је постао мало паметнији”, нашалио се Вучић.

Наводећи да први пут долази у посету Ивањици као председник, Вучић је у разговору са мештанима обећао је да ће држава помоћи изградњу неколико локалних путева који су важни за мештане у том крају. 

Председник најавио пет милиона евра улагања у Ивањицу

Председник Вучић најавио је данас, у обраћању грађанима Ивањице, улагања од пет милиона евра у путну инфраструктуру те општине.

Вучић је, пред састанак са представницима Моравичког округа, рекао да ће разговарати о Ариљу, Косјерићу, Пожеги и Ивањици и најавио скору посету Ариљу.

“Добили смо захтев од општине на 1,75 милијарди динара, односно око 15 милиона евра да уложимо у путеве. Рекли су да су путеви највећи проблем. Уложићемо, најпре, у главну улицу после 30 година обећања. Те радове ћете видети још током овог месеца”, рекао је Вучић.

У тај пројекат биће уложено укупно 1,5 милиона евра.

“Пре краја године уложићемо укупно пет милиона евра у путну инфраструктуру Ивањице”, прецизирао је Вучић и додао да ће радови кренути одмах.

Подсетио је да држава са кинеским партнерима ради на пројектовању аутопута Пожега-Ивањица, те Ивањица-Дуга Пољана-Бољаре.

“То ће бтии највећа промена за Ивањицу, бићете на свега сат и по од Београда. Следеће године завршамо аутопут до Пожеге, па идемо даље ка Ариљу, и ка црногорксој граници”, истакао је он.

Вучић је указао и да предстоје велики проблеми на зиму.

“И најозбиљније земље у Европи већ ускраћују топлу воду, гас, зато што су озбиљни људи тамо. Код нас док те нешто не задеси, ништа не предузимаш. Радимо на томе да буде довљно нафте, гаса, струје. Али биће много тешка зима по нашу земљу, и зато молим да будемо јединствени као народ”, казао је он.

Истакао је да су ти проблеми увезени због светског сукоба.

“Није то локални сукоб, како неки покушавају да прикажу. Тамо сви против свих ратују и неће доћи брзо до мира, јер нико неће да попусти и свако се нада да порази другу страну”, објаснио је он.

Вучић је нагласио да је, пошто је ситуација таква, наше да се уздамо у себе, чувамо мир, јединство своје земље и бринемо о њој.

“Биће великих притисака на нас и око КиМ, али и санкција. Ми ћемо да чувамо мир, али ћемо да чувамо и своју слободу да самостално и независно доносимо одлуке, да можемо да кажемо да имамо државу која доноси одлуке само у интересу својих грађана”, поручио је Вучић.

Председник је најавио и већа улагања у политику наталитета, више новца за новорођену децу, мајке и више права за породиље.