in

Vulin o novim pretnjama i ucenama EU i evroposlanika

„Evropski poslanici koji osuđuju Srbiju i traže od nje da prizna takozvano Kosovo i uvede sankcije Rusiji, o Srbiji znaju koliko i o samostalnoj državnoj politici- ništa. Nisu za sve veću nepopularnost Evropske unije u Srbiji krive “lažne vesti”, već su zaslužne prave vesti o politici uslovljavanja, ucenjivanja i pretnji Evropske unije prema Srbiji rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“Tražiti od Srbije da za ideju o neizvesnom članstvu prizna takozvano Kosovo, napusti Republiku Srpsku i uvede sankcije Rusiji, a očekivati da se sa time Srbija i njeni građani slože je kao očekivati da žrtva pljačke bude na strani pljačkaša, moguće je, ali se takav poremećaj leči.

Evropska unija za svoje promašaje i greške ne Balkanu može da krivi samo sebe, a ne rusku propagandu koje u Srbiji sigurno nema.

Kao što nema ruske propagande tako u Srbiji nema ni antiruske histerije, ali ima dostojanstvene samostalne politike, onog što Evropska unija ne vodi, pa je zato brani i Srbiji i preti da će sloboda izbora Srbije biti kažnjena”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na nove ucene i pretnje Srbiji od strane Evropske unije i evroposlanika.

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /