in

Вулин: Свака криминална група је претња за мир и поредак

„Све криминалне групе су на различите начине повезане. Крупни криминал тражи везу са полицијом, безбедносним службама и политичарима, јер тако траже помоћ у пословању са државом или да би вршили утицај на полицију и правосуђе“, казао је Вулин у интервјуу Политици.

Према његовим речима, криминалци су често у вези са новинарима који за њих пласирају тражене информације да би нападали своје супарнике у подземљу.

Он је потврдио да су Беливук и Миљковић као вође криминалне организације чак намеравали да направе своје новине и да су већ имали своје новинаре које је требало ангажовати за тај посао.

Вулин подсећа да су за само годину дана разбијене и похапшене највеће криминалне банде, одржан је најдужи период без мафијашкких убистава у поседњих осам година и решени су проблеми више стотина полицајаца, који нису имали прилику да раде у складу са својим образовањем и чином.

„Уведено је више стотина позорника на наше улице и у квартове, обављене су рекордно велике заплене дроге, скоро 12 тона, што је знатно више него рекордне 2019. године. Све су то резултати за понос“, рекао је министар полиције.

Вулин је потврдио да је покренута полицијска акција трајног карактера, названа „Гнев“, чији је циљ борба против носилаца криминала.

„Један од посебних сегмената те акције је борба против зеленаша, који су заједно са нарко-дилерима и педофилима посебно на мети полиције јер уништавају породицу, а породицу морамо да чувамо“, предочио је министар.

Вулин је оценио да притисци на Србију никада нису били тежи и изразио уверење да „само Александар Вучић може да им одолева толико дуго и са толико успеха“.

„Зато је добио толико гласова грађана Србије. Препознали су његову чврстину и доследност. Александар Вучић је један од последњих слободних лидера и зато је председник свих Срба“, рекао је Вулин.