in

Za uređenje subotičkih ulica obezbeđeno skoro 180 miliona dinara

Za uređenje subotičkih ulica obezbeđeno skoro 180 miliona dinara

Grad Subotica je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio 150 miliona dinara za izgradnju saobraćajne infrastrukture u osam ulica. Ti radovi su u toku, a paralelno sa tim u budžetu grada obezbeđeno je dodatnih 26 miliona za rehabilitaciju kolovoza u još sedam ulica.

“U nastavku godine nas očekuje još jedan veliki deo posla, kada ćemo raditi na biciklističkim stazama, atarskim putevima i tako dalje. Ovu priliku bih zaista iskoristio da se zahvalim gradonačelniku za prošlu godinu kada su bila rekordna ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, preko milijardu i 100 miliona je uloženo, a istim tempom nastavljamo i ove godine, tako da sam siguran da ćemo preko deset kilometara puteva izgraditi i rehabilitovati na teritoriji grada, samo iz gradskog budžeta”, ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Radove u Ljermontovoj ulici, koji podrazumevaju izgradnju kolovoza u dužini od 1,6 kilometara, obišao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. On se to prilikom zahvalio građanima na strpljenju i razumevanju koje pokazuju tokom izgradnje brze pruge Subotica-Novi Sad. Teški teretni kamioni koji su angažovani na tom poslu su naime u mnogim ulicama oštetili kolovoze.

“I ovom prilikom ću napomenuti da će sve ulice koje su trenutno devastirane usled velike frekvencije teških kamiona koji su angažovani oko izgradnje ovog izuzetno važnog projekta, ne samo za grad Suboticu nego i za državu Srbiju, nakon završetka projekta brze pruge, krajem ove godine uslediće rehabilitacija svih kolovoza u pomenutim ulicama”, dodaje Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

U Subotici je inače trenutno u toku izrada projektno tehničke dokumentacije za izgradnju kolovoza u 21. ulici, nakon čega će, kako je gradonačelnik najavio, aplicirati za sredstva kod viših nivoa vlasti.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /