in

Zaharova: Isporuka oružja Kijevu priblizava NATO sukobu

“Izgleda da se zemlje NATO-a utrkuju u snabdevanju kijevskog režima oružjem i municijom, obezbeđivanjem obaveštajnih podataka, obukom personala i izdavanjem uputstava o izvođenju borbenih dejstava, čime se sve više približavaju opasnoj liniji direktnog oružanog okršaja sa Rusijom”, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare, prenosi Tas s.

Zaharova je dodala da je ukupna vojna pomoć Zapada Ukrajini iznosi 42,3 milijarde dolara, od čega više od polovine dolazi iz SAD, prenose RIA Novosti.

Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je prošle nedeje novi paket bezbednosne pomoći Ukrajini vredan 725 miliona dolara, koji ima za cilj jačanje odbrane zemlje od ruskih napada, saopštila je Bela kuća.
Ukupna bezbednosna pomoć koju su SAD uputile Kijevu, otkako je Rusija napala Ukrajinu sa novim paketom dostiže više od 17,5 milijardi dolara.

Rusija je 24. februara ove godine pokrenula “specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini” (termin koji Moskva koristi za rat u Ukrajini), nakon čega su Evropska unija, i druge zapadne zemlje, uključujući Veliku Britaniju i SAD, uveli opsežne sankcije Moskvi.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /