in

Zapaljena srpska zastava na košarkaškoj utakmici u Đakovici; Petković: Kurti direktno odgovoran

Pristalice Vlaznimija su, osim paljenja zastave, na utakmici koja je odigrana sinoć, skandirali poruke usmerene protiv Srbije i severa Kosova i Metohije, a razvili su i transparent na kojem je pisalo “Spremni za sever, Mitrovica je Albanija”.

Prištinski mediji su objavili fotografije na kojima se vidi kako grupa navijača Vlaznimija pali srpske zastave.

Na tribinama je bila razvijena i zastava bivše OVK.

Petković: Kurti direktno odgovoran za paljenje zastave Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Petar Petković izjavio je danas je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, sa svojom antisrspskom politikom, direktno odgovoran za paljenje zastave Srbije na košarkaškoj utakmici u Đakovici.

“Za ekstremističko divljanje uz paljenje zastave Srbije i parolu “Za sever spremni, Mitrovica je Albanija” direktno je odgovoran Aljbin Kurti svojom antisrpskom politikom. Ovakve zlokobne poruke i navijački pir ne smeju proći nekažnjeno! Zahtevamo odlučnu reakciju međunarodne zajednice!”, naveo je Petković u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Na košarkaškoj utakmici između između Vlaznimija i Trepče u Đakovici zapaljena je srpska zastava, prenose mediji.

Pristalice Vlaznimija su osim paljenja zastave, na utakmici koja je odigrana sinoć, skandirali poruke usmerene protiv Srbije i severa Kosova i Metohije, a razvili su i transparent na kojem je pisalo “Spremni za sever, Mitrovica je Albanija”.

Prištinski mediji su objavili fotografije na kojima se vidi kako grupa Vlaznimija pali srpske zastave.

Na tribinama je bila razvijena i zastava bivše OVK.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /