in

Завршен фестивал “Златна дирка” у Иванову

Окосницу Фестивала „Златна дирка – прва хармоника Војводине” чине наступи виртуоза на хармоници који су и ове године дошли из целе Србије и региона.

Такмичари узраста од 8 до 30 година били су подељени у више категорија, а велику пажњу привукли су најмлађи.

Милош Јовановић и Михајло Јанојлић освојили су прво место у дуету прве вечери фестивала у којој се надметало 40-так учесника.

Жири састављен од реномираних музичких извођача и педагога из године у годину има све тежи задатак да одабере победнике на највећем фестивалу хармонике у Војводини.

„Како време иде тако се развија и хармоника, веома моћан инструмент на којем може да се свира од општине до највећих концертних дворана. Деца која су наступала овде почињу да шире репертоар и свирају и ону нешто озбиљнију музику“, рекао је председник жирија Љубиша Павковић.

Фестивал “Златна дирка” већ пети пут организује Дом културе “Жарко Зрењанин” из Иванова у сарадњи са Удружењем естрадних уметника Панчева.

“Овај фестивал свакако расте. Види се по броју такмичара, публике и уметника који се јављају са жељом да дођу да учествују. Дефинитивно, овај фестивал има лепу будућност”, казао је директор Дома културе “Жарко Зрењанин” у Иванову Марко Гуран.

На јубиларном фестивалу „Златна дирка“ у Иванову посетиоци су имали прилику да погледају наступе оркестара, вокалних солиста и звезда народне музике као и познатих хармоникаша из Румуније и Аустрије.