in

Završena izložba “SJAJ” – JMU Radio-televizija Vojvodine

Završena izložba “SJAJ” – JMU Radio-televizija Vojvodine

Ove godine nastupilo je tridesetak izlagača iz tri zemalje – Srbije, Poljske i Turske.

Od ukupnog broja registrovanih posetilaca 90 odsto bila je stručna publika. Najviše ih je bilo iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Rumunije i Severne Makedonije.

Završena je najglamuroznija priredba Novosadskog sajma, Izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ, koja je priređena od 31. marta do 3. aprila.

Mnogi poslovni razgovori su završeni tokom četiri dana, ali ima i onih koji će se nastaviti po zatvaranju sajamskih kapija.

SJAJ je prvenstveno bio mesto razmene iskustava i stručnog usavršavanja, izložbe nakita, poludragog i dragog kamenja, časovnika, opreme za bušenje ušiju, mašina i alata za zlatarstvo i časovničarstvo, opreme za izlaganje i pakovanje nakita i satova.

Predstavljene su tehnologije u obradi plemenitih metala, dragog i poludragog kamenja, kao i izrade nakita. Prikazane su mašine za livenje zlata, brušenje burmi i druge specijalizovane mašine namenjene ovoj delatnosti.

Izlagači kažu da su zadovoljni posetom stručne publike i novim kontaktima za koje veruju da će prerasti u nove poslove.

Izložba SJAJ je održana u Hali 1 Novosadskog sajma.

Naredna priredba je jubilarni, 90. Međunarodni poljoprivredni sajam od 20. do 26. maja, na zatvorenom i otvorenom prostoru Novosadskog sajma i Kongresnom centru “Master”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /