in

Завршена прва фаза проширења наплатне станице Стара Пазова

Проширењем наплатне станице Стара Пазова, број канала се повећава са девет на 17 канала, односно капацитет наплатне станице ће бити већи за скоро 90 одсто у односу на постојећи.

Прва фаза пројекта проширења наплатне станице Стара Пазова је реализована 1.јула, када су пуштене у рад две нове саобраћајне траке за наплату путарине, чиме је знатно повећан капацитет и обезбеђен несметан пролазак возила током летње сезоне.

Планирано проширење наплатне станице Стара Пазова, подразумева изградњу осам острва, након чега ће наплатна станица имати укупно 17 саобраћајних трака, од којих ће у сваком тренутку минимум трио бити намењене само за кориснике електронске наплате путарине.

Поред проширења, планирана је и изградња управног објекта са више од 300 квадратнох метара модерно опремљеног простора смештеног изнад наплатних канала.

Током протеклог викенда, упркос појачаном интензитету саобраћаја, није било задржавања на наплатној станици Стара Пазова, а укупно је прошло око 111.500 возила, што је за скоро девет одсто више у поређењу са истим периодом прошле године.

Наплатна станица ће, након проширења, бити једна од највећих наплатних станица, пројектована по узору на модерне наплатне станице и заједно са наплатном станицом Београд имаће највећу пропусну моћ, наведено је у саопштењу.