in

“Zelena stolica”: Izgradnja četvrtog mosta u Novom Sadu u skladu sa zakonom Srbije i direktivama EU

NOVI SAD –

Zelena stolica  koja se bavi pitanjem zaštite životne sredine oglasila se saopštenjem u kome se navodi “Imajući u vidu dešavanja kojima svedočimo poslednja dva dana na Šordošu dužnost nam je kao pripadnicima civilnog sektora koji se istinski bave zaštitom životne sredine, ekologijom i ekološkim pitanjima, da se ovim putem obratimo svim građanima Novog Sada i iskažemo svoj stav vezan za trenutno stanje.

“Želimo javno da reagujemo i ukažemo na necivilizovano ponašenje jednog malog broja ljudi koji se pozivaju na zaštitu prirode,onemogućavajući gradnju četvrtog mosta u Novom Sadu, navodi se u saopštenju i dodaje “Četvrti most u Novom Sadu je projekat od izuzetnog strateškog značaja za rasterećenje saobraćajnih puteva i gužvi, ali je u isto vreme ključan i za ravnomeran razvoj svih delova grada posebno sremske strane, a to ni jedna organizacija ili pojedinac, koji nesebično sagledavaju ovaj projekat, ne mogu i ne smeju da ugroze”.

U više navrata Zelena stolica je ispitivala navode koji se tiču ugrožavanja životne sredine i prirodnih bogastava realizacijom projekta izgradnje četvrtog mosta i ni jedan od spornih navoda se nije pokazao kao istinit. Projekat izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu usklađen je u potpunosti sa zakonskim okvirom Republike Srbije kao i sa direktivama EU koje se tiču zaštite prirode.

Na osnovu ispitanih navoda ovim putem javno apelujemo na sve građane da sa velikim oprezom čitaju informacije koje dolaze sa različitih izvora, a tiču se ovog izuzetno važnog strateškog projekta koji je pre svega u interesu nas stanovnika Novog Sada. Pravi ekolozi se za svoje stavove bore znanjem, mirnim i institucijalnim putem, a ne upotrebom nasilja, prostaklukom i nezakonitim sredstvima, jer takvo ponašanje ne dolikuje Novom Sadu, navodi se u saopštenju “Zelene stolice”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /