in

Zvečan: Srpska lista i građani traže da novi gradonačelnik ne dolazi i da se povuče policija

Zvečan: Srpska lista i građani traže da novi gradonačelnik ne dolazi i da se povuče policija

Prethodno je KFOR propustio okupljene građane, koji su došli do zgrade opštine, ali je tada tzv. kosovska policija bacila suzavac.

Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom.
Prisutni su i pripadnici KFOR-a pod punom borbenom opremom, sa štitnicima, šlemovima, maskama, pancirima.

Na severu Kosova i Metohije od danas prekid nastave

Na severu Kosova i Metohije od danas će biti obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama, kao i vrtićima, odlučeno je na sastanku direktora škola na severu KiM sa načelnikom Školske uprave.

Roditeljima dece na severu Kosova i Metihije stigla je poruka sa sadržajem da se odlaže nastava do daljeg dok se ne povuku pripadnici kosovske policije u punoj ratnoj opremi sa severa.

Do prekida nastave dolazi usled nasilnog upada pripadnika kosovske policija i specijalaca i zauzimanja opštinskih zgrada u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Opštinske zgrade u tri opštine na severu KiM obezbeđuje veliki broj pripadnika kosovske policije i njenih specijalnih jedinica.

Vrata na opštinskim zgradama su zamenjena, kao i video nadzor. U Zvečanu se srednja škola nalazi tik uz zgradu opštine, a oko nje su takođe raspoređeni kosovski specijalci.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /