in

Абазовић: Афера Кнежевић да не покрију аферу Меденица

Он је оценио да таква амбиција постоји.

Абазовић је новинарима након посете кампу еко-активиста на Комарници рекао да није неочекивано да се у Црној Гори поново буде духови прошлости и национализма након избора нове владе.

„То је сасвим очекивано. Људи који не желе да Црна Гора иде напред, да се Црна Гора мири, да има грађанску владу, увек ће активирати те теме. Говорим о темама, не о конкретном случају. То ми није изненађење, чак мислим да ће тога у наредном периоду бити све више“, истакао је Абазовић.

Сматра и да није важно кад се актуелизовала прича у вези са снимком, већ да је важно да сви државни органи раде свој посао.

„Не бих волео да афера Кнежевић покрије аферу Весне Меденице, а мислим да постоји та амбиција. А зашто? Зато што се у једном случају ради о организованом криминалу, ради се о носиоцу највеће судске функције у држави, а у другом случају, а не сматрам га безначајним, ради се о службенику Управе полиције“, рекао је Абазовић.

Основно државно тужилаштво (ОДТ) у Подгорици формирало је предмет поводом аудио записа на којима се чују детаљи полицијске акције на Цетињу 4. и 5. септембра прошле године.

Поручио је да подстиче тужилаштво да оба случаја расветли до краја.

„Важно је напоменути, ако је нечија тенденција да једном афером прикрије другу и криминализује сектор безбедности, на погрешном су путу. Управа полиције ће наставити да се реформише у наредном периоду“, рекао је Абазовић

Он није желео да износи информације о томе да ли је у питању прислушкивани или снимљени разговор полицајца Кнежевића.