in

Абазовић: Темељни уговор данас на дневном реду Владе, протестује група грађана

“Темељни уговор за грађане Црне Горе није најприоритетнија ствар, нити је најважније питање. Ако мислимо да Црну Гору гурамо ка Европској унији онда не треба да је поларизујемо”, рекао је Абазовић за Дневник РТЦГ.

Како је навео, Темељни уговор је “једна редовна активност Владе”, која ће се данас наћи на дневном реду.

Премијер ће, како је Абазовић најавио, одлучити да ли ће се гласати данас или ће “евентуално, уколико буду одсутни неки министри, то завршити на некој електронској седници”.

Абазовић је поручио грађанима да Темељни уговор није никакво стварање државе у држави.

Каже и да је Темељни уговор само у Црној Гори тема, те објашњава да односи верске заједнице и државе постоје у свим другим уређеним државама и да ће тако и Црна Гора исто право дати свим верским заједницама које су регистроване.

Почео протест испред Владе ЦГ због Темељног уговора

Група грађана окупила се данас испред зграде Владе Црне Горе у знак протеста због најављеног потписивања Темељног уговора између државе и Српске православне цркве (СПЦ), преноси РТЦГ. Седница би требало да почне у подне, преноси РТЦГ.

У Подгорици су и протеклих дана одржавани протести против потписивања Темељног уговора са СПЦ, а учесници протеста сматрају да уговор значи прекрајање историје Црне Горе. На фотографијама репортера РТЦГ види се да су испред Владе Црне Горе, парламента и зграде Председника постављене заштитне ограде.