in

Dodik: Moja izborna pobeda neupitna, miting u utorak

On je rekao da sutra ističe rok CIK-u BiH da proglasi preliminarne rezultate koji su po pravilu i konačni, ali da ovo izborno telo čini sve da se to ne dogodi.

Ukoliko, kazao je, sutra ne budu saopšteni preliminarni rezultati Opštih izbora održanih 2. oktobra, protiv CIK će biti podnete krivične prijave. Dodao je da je rok za konačne rezultate 2. novembar.

On je optužio opoziciju Republike Srpske da šuruje sa “muslimanskim faktorom” u BiH i najavio da će nadležni organi vratiti brojanje glasova u Republiku Srpsku.

Takođe, najavio je da će u utorak, 24, oktobra u Banjaluci biti održan miting SNSD i koalicionih partnera na kome će, kako je kazao, pokazati spremnost da odbrane Republiku Srpsku.

“Pokazaćemo šta znači moć okupljanja, okupićemo najmanje 25.000 ljudi”, rekao je Dodik i zahvalio intelektualcima koji su pokrenuli peticiju podrške njemu.

Ističe, da je sve činjeno da se dovede u pitanje Republika Srpska, ali da se to neće dozvoliti i da je Srpska “najstabilnija država”.

“Omogućićemo Srpskoj da nastavi uobičajni razvojni put. Učinićemo sve da ono što smo iskazali kao naše politike u prošlosti obuhvatimo novim budžetom”, rekao je Dodik.

Istakao je da “ko gubi ima pravo da se ljuti” i da “čovek nije ono što misli o sebi, već je ono što o njemu misle drugi”.

Spreman je, kazao je, da brani Republiku Srpsku, kao i na “šaradu” u kojoj se BiH nudi kandidatski status.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /