in

Додик: Никада не смеју да се забораве злочини из “Олује”

“У Горњем Селишту, код Глине, данас је служен помен за више од 150 невиних српских цивила који су убијени у злочиначкој акцији ‘Олуја’ у августу 1995. године. Сећамо се оних који су побијени док су се кретали у колонама у којима је било више од 250.000 прогнаних Срба”, навео је Додик на Твитеру.

Он је рекао да Срби нису заборавили овај дан.

“Никада не смемо да дозволимо да се забораве злочини над српским народом Кордуна, Баније, Лике и Далмације. Морамо да говоримо и о Горњем Селишту и о сваком другом месту гђе је страдао наш народ. Нисмо заборавили ни овај дан. Сећамо се! Ми имамо право на то”, додао је Додик.

Он је поруцио да се гласно мора говорити о истини, о етничком чишћењу над Србима.

“Имамо обавезу према свим страдалима и прогнанима да говоримо кроз какву голготу је прошао наш народ, да учимо генерације које долазе да јасно и гласно говоримо о истини, о етничком чишћењу и о злочинима над српским народом”, напоменуо је Додик.

Ужаснут сам несрећом на Цетињу

Српски члан Председништва истакао је данас да је дубоко потресен и ужаснут вешћу о страшној трагедији која се догодила на Цетињу, где је убијено 11 особа, међу којима су и деца.

“Искрено и најдубље саучешће упућујем породицама убијених и грађанима Црне Горе, а повређенима желим брз и успешан опоравак”, написао је Додик на свом Твитер налогу.