in

Додик: Резолуција Бундестага пуна нетачности и непотребна

Он је поновио да је “БиХ неуспешан експеримент међународне заједнице, којем не помажу ни декларације ни резолуције попут ове”.

“Ако су кривци за неуспех БиХ Милорад Додик и Драган Човић, зашто је БиХ имала најпре грађански рат у којем се нису питали Додик и Човић, а затим године протектората, у којима се опет нису питали Додик и Човић”, упитао је српски члан Председништва БиХ.

Зато, казао је, ову резолуцију види као “још једно замазивање очију, овога пута немачкој јавности.

Упитан да прокоментарише резолуцију Бундестака у којој се он и Човић помињу као политичари чије деловање је “усмерено ка уништавању БиХ” као земље различитих народа, Додик је у изјави за Срну рекао:

“Свака оваква или слична резолуција, храна је муслиманским националистима који под изговором демократије траже укидање права народа, на чему БиХ и почива”.

Он је истакао и да “Немачка заиста жели добро БиХ, како говоре, уложили би свој утицај у ЕУ и дали статус кандидата БиХ”.

“Међутим, овако им је лакше да пишу беспредметне резолуције које никоме нису од користи, изузев оних који се хране оваквим међународним активностима, а то су муслимански националисти”, констатовао је Додик.

Бундестаг је усвојио резолуцију под називом “Подршка БиХ на путу у бољу будућност” којом се од немачке владе тражи да се у ЕУ заложи за “санкције против оних који поткопавају територијалну интегритет и уставни поредак БиХ”.