in

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У ове делове Србије стиже невреме, небо се већ смрачило

Облачност са пљусковима и грмљавином из западне Србије, Срема, и јужне Бачке у наредна два сата, премештаће се ка Шумадији, Београду и Банату, саопштио је РХМЗ.

Такође, РХМЗ је најавио да се краткотрајни пљусак очекује понегде и у области Хомоља.

– У зони пљускова појачан ветар – стоји на сајту РХМЗ.

Температура ваздуха је драстично пала у неким деловима Србије. Према последњим подацима РХМЗ-а, ако не рачунамо Капаоник где је у 18 сати забалежено свега 9 степени, најхладније је у Сомбору са 12 степени. Тренутно је најтоплије у Лесковцу и Врању, где је измерено 26 односно 25 степени.

У Србији у петак суво са сунчаним интервалима, а локална појава кише биће могућа само још на истоку и југу Србије. Температура у мањем порасту.

Од суботе нестабилно са повременим пљусковима и грмљавином, само ће на северу у већини дана до 5. маја бити углавном суво.Према недељној прогнози РХМЗ, већ тад ће моћи да наслуте прогнозу за наредне дане.

У петак ће бити променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и у већем делу суво, а краткотрајна киша или локални пљусак понегде се очекују на истоку и југу Србије. Ветар умерен, повремено и јак северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура од 6 до 11 °Ц, а највиша од 17 до 21 °Ц, најавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Извор: Блиц