in

Joanikije: Deca obnavljaju narod, državu i Crkvu

Joanikije: Deca obnavljaju narod, državu i Crkvu

“Svi vi koji ste ovde pokazali ste brigu za svoj narod i za svoju državu. Moramo se potruditi da sve ono što su nam u nasleđe ostavili naši preci, očuvamo”, rekao je mitropolit.

On je Zlatnim likom Svetog Petra II Tajnovidca odlikovao Andreja i Sofiju Adžić iz Podgorice koji imaju osmoro dece, a isto odlikovanje dobili su Dejan i Suzana Crnogorčević iz Zete koji imaju sedmoro dece, kao i Nikola i Nađa Damjanović sa šestoro dece. Odlikovanje su dobili i Danilo i Sonja Popović iz Podgorice.

Kako je preneo portal podgoričkog Dana, protojerej Predrag Šćepanović je u proglasu poručio da “živimo u vremenu totalitarizma, greh je mera ljubavi i slobode, a zapravo su obesmišljene i ljubav i sloboda”.

Večeras se, kazao je, molimo za milost i blagoslov za svako stvorenje, da se sačuva svaki brak i svaka porodica.

“Imamo dosta nevenčanih brakova, ima dosta i razvedenih brakova, a brak je blagosloven i pred bogom i pred ljudima”, rekao je protojerej Šćepanović i istakao da se ne može ćutati kada se vrši nasilni socijalni inžinjering.

“Ne možemo ćutati da se mediji, prosveta, kultura, političke ustanove pretvaraju u sredstva psihološkog i moralnog pritiska. Ta paganska ideologija ne može da menja hrišćanske vrednosti sa kojima naš narod živi od kada zna za sebe”, istakao je poručio:

“Protivimo se paradama i performansima u kojima se skrnavi vera, izopačenim vrednostima koje propagiraju izruguju se tradiciji potkopavajući porodicu i državu. Pozivamo vlast da zaštite narod i državu, naročito decu koja su izložena sadržajima LGBT počev od školskog doba. Prizivimo milost na sve brakove i na svu omladinu, da bi se kroz vrline i bogom dane talente proslavile ime božje”.

Moleban je održan uoči sutrašnjeg Montenegro Prajda u Podgorici.