in

Кнежевић: Мањинска влада заокружује пројекат пожељних Срба

Он је навео да је и влада Здравка Кривокапића спровела низ антирспких одлука да би јој, како каже, позавидели Мило Ђукановић и Душко Марковић као главни идеолози такве политике.

“То најбоље говори о релативности појма “Србин“ у Црној Гори јер сви, чим уђу у Владу престају бити Срби оптужујући оне друге Србе зато што су били принуђени да издају“, рекао је Кнежевић у интервјуу за Новости.

Како каже, Абазовић и лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић су одлучили да “дају вештачко дисање“ Ђукановићу под изговором да он политички неће преживети.

“Али, како време пролази, у сусрет изгласавању мањинске владе, видимо да Абазовић и Јоковић остају без ваздуха, и да ће их Ђукановић врло брзо прикључити на респиратор“, навео је Кнежевић.

Додао је да влада која зависи од гласова ДПС није ништа друго него пројекат Ђукановића, преко кога се, како каже, из позиције тоталног губитника враћа као контролор процеса који може прекинути кад пожели.

Кнежевић, такође, сматра да глобалне прилике и дешавања на истоку Европе нису значајно допринеле формирању мањинске владе, јер су и Кривокапић и Ђукановић све време спроводили инструкције из западних амбасада.

“С малом разликом, што је Кривокапић успео нешто што није успело ниједном премијеру из редова ДПС – да Црна Гора од стране Русије буде означена као непријатељска држава“.

То, како каже, посебно добија на тежини јер је Кривокапић на изборима заступао политику побољшања односа са Русијом и Србијом.

“Ако погледамо на ком су нивоу ови односи, онда је јасно зашто наша спољна политика неодољиво личи на лет муве без главе“, навео је Кнежевић.