in

Knežević objavio spisak preko 270 nezakonito prisluškivanih

Knežević objavio spisak preko 270 nezakonito prisluškivanih

Knežević je spisak pročitao juče u parlamentu, a potom ga je i objavio kao dokument ANB koji ima oznaku “poverljivo”.

U pitanju su osobe koje su boravile na seminaru u hotelima “Palas“ i “Kastel lastva“ u Petrovcu, od 3. do 5. jula 2020. godine.

Knežević je, kako je preneo portal RTCG, rekao da ni aktuelni izveštaj Tužilačkog saveta nije mnogo drugačiji od ranijih u kojem su pre svega progonili članove DF-a i predstavljali ih kao najveće neprijatelje države.

On je, nakon što je pročitao spisak, kazao da su u pitanju ljudi koje je samo tokom 2020. godine tadašnji direktor ANB Dejan Peruničić prisluškivao bez odluke Vrhovnog suda. Na tom spisku je više od 270 članova i aktivista DF-a i članova njihovih porodica, pa, kako je ironično primetio, goniti Peruničića za zloupotrebu službenog položaja je neprihvatljivo.

Knežević je ukazao da su svim tim ljudima postavljani nezakonito prisluškivači u kuće i poslovne prostorije, a praćenje toliko ljudi, političkih oponenata, nije zabeleženo.

“Zbog ovog treba da odgovara ne samo on (Peruničić) sa još dva službenika, već čitava organizovana kriminalna grupa. Izveštaji o radu tužilaštva ranije su bili smešni i sve što ćemo danas čuti je sve što je bilo i ranije, kada su sva sredstva bila dozvoljena u borbi protiv DF-a i naših porodica. ANB je asistirala u borbi protiv DF od 2015. i pozivam Borisa Milića da objavi sve što je prikupljeno protiv funkcionera DF do danas“, naglašava Knežević.

Dodao je da je smešno da je tužilaštvo u postupcima izjednačilo dželata i žrtvu, pa danas na klupi za oštećene od Peruničića je i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, te DF.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /