in

Милановић честитао Ускрс православним верницима

ЗАГРЕБ –

Председник Хрватске Зоран Милановић упутио је данас ускршњу цеститку православним верницима и поручио да „живимо у времену када су нам разумевање, племенитост и толеранција још потребнији за стварање друштва у којем ће се поштовати различитост и достојанство сваког човека“.

„Уочи прославе највећег хришћанског празника према јулијанском календару, свим нашим суграђанкама и суграђанима православне вере желим срећан Ускрс“, наводи се у честитки Милановића, преноси ХИНА.

Хрватски председник је истакао да је знацај Ускрса одувек био у веровању и нади да долази боље сутра и победа добра упркос невољама и потешкоћама с којима се људи суочавају.

„Живимо у времену када су нам међусобно разумевање, племенитост и толеранција још потребнији за победу добра и стварање друштва у којем ће се поштовати различитост и достојанство сваког човека. Нека ускрсња атмосфера свима нама буде додатни подстицај за изградњу таквог друштва. Желим вам да ускршње празнике проведете мирно и радосно, уз традиционални поздрав Христос воскресе !“, поручио је Милановић.