in

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Руи открили: Ево када ће Европа почети да укида санкције!

Руски економиста Михаил Хазин је изнео мишљење да земље Европе, уводећи редовне економске санкције Русији, највероватније нису размишљале о последицама таквих мера.

Хазин је такође детаљно говорио о томе са чиме ће Европска унија морати да се суочи као резултат економског притиска на Русију и објаснио када Запад може да почне да укида санкције.

Експерт је пре свега скренуо пажњу на то да су неки европски политичари већ почели да упозоравају на економске последице са којима ће се суочити обични Европљани на позадини увођења антируских санкција.

Тако ће становници европских земаља сами осетити коју цену ће Брисел морати да плати за економски сукоб са Руском Федерацијом.

Према мишљењу економисте, европски политичари су већ почели да упозоравају своје грађане на одређене економске трошкове који ће настати на позадини западне политике санкција.

Тако ће у Европи доћи до новог енергетског колапса, који ће довести до повећања трошкова комуналија и горива. Земље се такође могу суочити са растућом инфлацијом и све лошијим животним условима.

Хазин је изразио уверење да ЕУ, пошто је пристала на увођење нових економских санкција, није размишљала о последицама. Дакле, ова економска ограничења могу довести Европу и САД у тешку финансијску ситуацију, због чега ће пожалити због предузетих мера.

Запад би за месец дана могао да почне журно да укида санкције Русији, пошто схвата да нема довољну маргину сигурности да изврши притисак на Москву.

„Имам хипотезу да ће у наредних месец и по дана бити укинут значајан део санкција. Зато што су они катастрофа за Запад“, резимирао је Хазин.

 

Извор: Webtribune.rs