in

Ово су сви чекали! ЗЕЛЕНСКИ ОБЈАВИО УСЛОВ ЗА КРАЈ РАТА!

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да мировни споразум са Русијом зависи од повлачења руских снага на положаје пре 24. фебруара, односно пре почетка руске војне интервенције против Украјине

Зеленски је за један лондонски аналитички центар рекао да је то минимум који његова земља може да прихвати, преноси Би-Би-Си (ББЦ). Он је додао да не може бити говора о томе да Русија држи територију коју је освојила од када је напала Украјину.

„Да би рат између Русије и Украјине био заустављен, потребан је повратак на ситуацију од 23. фебруара“, сматра Зеленски.

Истакао је да га је народ Украјине изабрао за председника Украјине, а не за председника неке, како је рекао, „врсте мини Украјине“ и указао да је то веома важна тачка. Зеленски је позвао на наставак дипломатског дијалога између Русије и Украјине.

„Упркос чињеници да су порушили све наше мостове, мислим да још нису сви мостови уништени, фигуративно речено“, рекао је председник Украјине.

ББЦ оцењује да позивање на ситуацију од 23. фебруара сугерише да Украјина можда неће инсистирати на повратку Крима, који је припојен Русији 2014. године, пре него што постигне споразум са Русијом.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Информер.рс/Танјуг